Zoveel woog Jaap Reesema als tiener

Foto: AVROTROS

Nadat hij recent maar liefst twaalf kilo afviel in drie maanden tijd, staat zanger Jaap Reesema opnieuw behoorlijk strak op het podium. Maar dat strakke figuur heeft hij niet zomaar cadeau gekregen. Ook nu moest hij er intensief voor sporten en op zijn voeding letten.

Als tiener had Jaap namelijk helemaal geen strak figuur, zo zegt hij in Story. Op zijn vijftiende gaf de weegschaal zelfs 112 kilogram aan. “Dat was in de periode waarin mijn ouders uit elkaar gingen en ik slecht in mijn vel zat”, zegt Jaap. “En ik zocht troost in eten en drinken. In die tijd zag ik er ongelooflijk opgeblazen uit en ik zweette me kapot op het podium.”

“Op een bepaald moment besloot ik de strijd aan te gaan met de kilo’s”, gaat de zanger verder. “In anderhalf jaar tijd viel ik 35 kilo af. Maar toen de kinderen geboren werden, kwam er elk jaar weer een kilo bij. Ik hoop dat zij nooit die strijd hoeven te voeren”, besluit Jaap.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.