Vertrouwelinge prinses Beatrix in het nauw

Foto: RVD

Dat er enkele maanden geleden in een pand aan de Amsterdamse Keizersgracht een drugslaboratorium werd opgerold, is op zich niet echt groot nieuws. De naam van de eigenaar van dat pand is dat echter wél: mevrouw Martine van Loon-Labouchere, voormalig Grootmeesteres onder – toen nog – koningin Beatrix en koning Willem-Alexander. Tot op vandaag geldt zij bovendien als één van de belangrijkste vertrouwelingen van de vroegere vorstin.

Nog vervelender is dat bij de inval ook de kleinzoon van haar overleden echtgenoot Maurits van Loon werd gearresteerd. Hij bewoonde samen met nog iemand het pand en zou mee het labo draaiende hebben gehouden volgens Story.

Bij monde van haar advocaat heeft mevrouw van Loon-Labouchere al afstand genomen van de hele zaak. Ook meent zij dat haar voorbeeldfunctie hierdoor geen gevaar loopt “omdat zij met het handelen van betrokkene niets van doen heeft, daarvan geen kennis had en ook geen verantwoordelijkheid voor hem draagt”, dixit haar advocaat.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.