Zoveel bedraagt het nieuwe schoolgeld voor prinses Ariane

Foto: RVD

Momenteel zit prinses Ariane, de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, nog in het vierde jaar van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Na de zomer verhuist ze echter naar Italië om er les te volgen aan het United World College Adriatic. Daar zal ze dan na twee jaar haar Internationaal Baccalaureaat behalen.

Dat prestigieuze diploma geeft toegang tot ’s werelds topuniversiteiten. Het bijhorende prijskaartje is dan ook niet mis, zo kunnen we lezen in Story. Het inschrijvingsgeld van de verschillende UWC Colleges verschilt, maar bedraagt gemiddeld zo’n 40.000 euro per jaar.

Toch is studeren aan de UWC Colleges niet enkel weggelegd voor de happy few. Zo studeert maar liefst 92% van de leerlingen er dankzij een studiebeurs. 75% krijgt een volledige studiebeurs. De overige 17% een gedeeltelijke. Al vermoeden we dat ons koningspaar weinig problemen zal hebben om deze som neer te tellen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.