Zangeres Sieneke over de cominatie van het moederschap en haar carrière

ByLisa Paulussen

21/03/2023
Foto: Peter De Smedt

Het kan best pittig zijn

Zangeres Sieneke verkreeg landelijke bekendheid toen ze in 2010, op 18-jarige leeftijd, Nederland mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Helaas strandde ze met ‘Ik ben verliefd (sha-la-lie)’, een nummer geschreven door wijlen Pierre Kartner, in de halve finale.

In 2013 trouwde de zangeres met haar partner Jan Baum. Een huwelijk dat werd gezegend met de komst van dochter Rosalie (2014) en zoon Dani (2018).

Sinds de geboorte van haar kinderen combineert ze het moederschap met haar zangcarrière. Weekblad Weekend, dat met haar sprak naar aanleiding van haar theatertour met collega Frans Bauer, wou weten of ze als fulltime moeder en zangeres nog wel voldoende tijd voor zichzelf over heeft.

Ja, zo lezen we. Zij het dan misschien met dank aan de school waar haar beide kinderen les volgen.

“Rosalie en Dani zitten allebei op de basisschool. Gelukkig is de school vorig jaar overgegaan op continurooster, waardoor ik ze voor de lunch niet meer hoef op te halen. Daardoor heb ik meer tijd voor mezelf en mijn eigen dingen, want voorheen was het vier keer per dag op en neer rijden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.