Willem-Alexander wordt zonnekoning

Foto: RVD

Volgens luchtvaartjournalist Menno Swart moeten we voortaan niet meer spreken over de ‘vakantiekoning’ wanneer we het over koning Willem-Alexander hebben, maar wel over ‘de zonnekoning’. Met die eerste term verwijst hij in Story gekscherend naar die keer dat hij ontdekte dat de koning en zijn gezin stiekem naar Griekenland afreisde in volle coronacrisis.

Een tijdje geleden ontdekte de luchtvaartjournalist naar eigen zeggen per toeval dat door de gemeenteraad van de gemeente Wassenaar opdracht werd gegeven om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om een zonnepark – met zonnepanelen – aan te leggen op het domein De Horsten. Dat is eigendom van de vorst.

Door zijn eigen elektriciteit op te wekken wil Willem-Alexander wellicht het domein meer zelfvoorzienend maken. Iets wat hem zou kunnen helpen bij het dragen van de onderhoudskosten ervan. Die met hij immers uit eigen portefeuille betalen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.