Willeke Alberti over het leven in de spotlights

Foto: VRT

Zangeres Willeke Alberti bracht haar eerste plaatje uit in 1958, op amper 13-jarige leeftijd. Intussen zit ze dus zo’n 65 jaar in het vak. In een interview met Weekend vertelt ze over het verschil tussen haar leven in de spotlights en haar persoonlijke leven.

Want dat is er wel degelijk: er is een verschil tussen de artieste Willeke Alberti en Willeke Verbrugge, zoals ze werd geboren in 1945.

“Als Willeke Verbrugge ben ik gewoon een Amsterdamse vrouw, die heel rustig is, verlegen ook”, klinkt het. “Ik voel me niet altijd even sterk als ik ergens op een verjaardag kom en niemand ken. Zij kennen mij meestal wel, maar dat is die Alberti die ergens binnenkomt.”

Haar omgeving ziet dan ook een duidelijk verschil tussen beide Willekes: “Mijn dochter Daniëlle zei het ook altijd: ‘Mam, jij verandert als je op het toneel staat.’ Maar voor mij is dat heel normaal”, concludeert de zangeres.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.