Willeke Alberti: “Het mooiste wat ik gedaan heb”

Foto: Peter De Smedt / Showbiss.nl

In juli 2022 sloot Willeke Alberti haar allerlaatste solo-theatertournee af met een voorstelling in het Concertgebouw in Amsterdam. Het betekende niet haar afscheid van het vak, wel van het theater. Ook al nemen die theatertournees een bijzondere plek in haar hart in.

“Theater is voor mij het mooiste wat ik heb gedaan”, laat Willeke optekenen in Weekend. “Daar kun je een mooier repertoire brengen dan op een feestavond. Er is mooi licht en geluid. Maar ik wilde het niet meer op mijn schouders dragen.”

Nu ze niet meer zelf in de theaters staat is er wel meer tijd vrijgekomen om naar de voorstellingen van collega’s te gaan kijken: “Dan zit ik erg te genieten als ik in de zaal zit en kijk”, meent Willeke. “Theater blijft toch het mooiste.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.