Slecht nieuws voor Jan Smit: “Hij betaalt de prijs”

Foto: AVROTROS

Jan Smit brak door toen hij in 1996 uitgekozen werd om een duet op te nemen met stadsgenote en zangeres Carola Smit. Hun cover van het nummer ‘Mama’ werd een overweldigend succes. De single ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ betekende een jaar later ook de start van zijn succesvolle solocarrière als Jantje Smit. De kleine Jan was op dat moment nog geen twaalf jaar oud.

De daaropvolgende jaren reeg hij eerst als Jantje en vervolgens gewoon als Jan Smit de hits aan elkaar. Maar dat lijkt al langere tijd niet meer het geval te zijn. Volgens kenners is Jans carrière op een dood spoor beland en daar lijkt de zanger uit Volendam maar moeilijk mee om te kunnen. Dat merken ze ook aan de manier waarop hij met kritiek om kan. Of beter gezegd: niet om kan.

Volgens Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds betaalt Jan nu de prijs voor die hele jonge roem, en “weet hij daar op dit moment niet al te goed mee om te gaan”, zo horen we in de podcast ‘Strikt Privé.’

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.