René Schuurmans: “Daar kom ik nooit meer overheen”

Foto: Showbiss.nl

Nummers over alcohol doen het tegenwoordig bijzonder goed. Mart Hoogkamer scoorde met zijn hit ‘Bacardi Lemon’ en De Offsiders deden het dan weer goed met ‘Een Aperolletje’. Ook René Schuurmans heeft nu een single uit die over alcohol gaat: ‘Da’s lekker man’.

“Ik heb me niet laten inspireren. Ik ben wat dat betreft net een weerman: ik zing altijd over de zon. Biertje en een baco, da in het refrein zit van het liedje, kwam toevallig in me op”, lacht René in Party.

Het is een tijdje not done geweest om te zingen over bier. Maar dat is niet het hoofdthema van het nummer. Schuurmans zingt gewoon over gezelligheid in het weekend.

“De single doet het keigoed en daar ben ik blij mee. Ik kan denk ik nooit meer over ‘Laat De Zon In Je Hart’ heen, maar dat is wel mijn droom. In 2007 bracht ik dat liedje uit, maar het wordt nu nog steeds elke dag 60.000 keer aangeklikt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.