Ontdek hoe Jan Dijkgraaf de Meilandjes tienduizenden euro’s heeft gekost

Copyright: Play4

Jan Dijkgraaf heeft ondertussen al drie boeken over de familie Meiland geschreven. Toch heeft hij van een bepaalde zin erg veel spijt, zo valt in “Party” te lezen.

In dat zinnetje vergeleek Erica boerka dragende moslimvrouwen met pinguïns. Dit had als gevolg dat dochter Maxime tijdelijk gecanceld werd door een heel aantal bedrijven die eigenlijk een samenwerking met Maxime wouden aangaan. “Voor Maxime ging het om tienduizenden euro’s die ze in een paar weken tijd heel makkelijk had kunnen verdienen”, vertelt Jan

Het ging zelfs zo ver dat het boek van Erica geboycot werd. “We hadden misschien wel 25.000 Erica-boeken meer kunnen verkopen”, gaat Jan verder. “De ‘NRC’ ging zelfs zo ver dat ze een ‘Koop dit boek niet’-advies in de krant gingen zetten.

De familie Meiland is trouwens nooit kwaad geweest omwille van dit voorval. “Maar hoe dan ook, zakelijk gezien was dat ene zinnetje een enorme blunder”, besluit Jan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.