Zware blunder van beveiliging bijna fataal voor prinses Amalia

Foto: RVD

De man claimde een afspraak te hebben

De beveiliging rond prinses Amalia wordt meer dan ooit scherp gehouden vanwege de recente bedreigingen. Toch stellen critici de vraag of dit wel voldoende is aangezien het in 2016 én 2020 al eens bijna fout afliep.

Wouter G., een voormalig beroepsmilitair drong in januari 2016 bijna Villa Eikenhorst, waar het koningspaar destijds woonde, binnen. De man had naar eigen zeggen een afspraak en begon vreemde vragen te stellen over de beveiligingscamera’s en de fietsroute van de prinses.

Ondanks zijn aanhouding kon hij in 2020 toch contact leggen met de prinses en heeft hij haar 5 avonden op rij perverse berichten toegezonden waarin hij dreigt met aanranding en hij zelfs het leven bedreigt van de prinses en haar goede vriend.

De man wist de gevangenis te vermijden zo valt te lezen in Story maar moest zich wel laten plaatsen in een tbs-kliniek.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.