Nieuwe familieshow ‘Freeks Saturday Nigth Safari’ bij BNNVARA op NPO 1

Foto: BNNVARA

Freek Vonk neemt jong en oud mee op avontuur in een spectaculaire nieuwe zaterdagavondshow. Onder leiding van Nederlands bekendste bioloog en hoogleraar worden elke uitzending de mooiste en meest bijzondere plekken op aarde ontdekt. Vanuit een studio vol publiek houdt Freek, zoals de kijker van hem gewend is, iedereen op het puntje van de stoel. Via boeiende colleges, prachtige beelden én prikkelende vragen over de natuur neemt hij iedereen mee op een wonderlijke reis door de natuur. De studio is uitgerust met speciale technologieën waardoor sommige dieren ineens wel heel dichtbij komen. Als dat maar goed gaat! ‘Freeks Saturday Night Safari’ is vanaf 18 maart iedere zaterdag om 20:25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Elke week strijden twee teams van bekende Nederlanders om de ‘Gouden Johan’. De kandidaten worden bijgestaan door vaste teamcaptains acteur André Dongelmans en comedian Lisa Loeb. Elke uitzending staat een bijzondere plek op de wereld centraal. Welke dieren en planten komen hier voor en wat doen zij om te overleven? De natuurkennis van de kandidaten wordt op de proef gesteld en kijkers thuis kunnen via de Zapp-app live meespelen. 

Freek: “Mensen die mij kennen, weten dat ik nooit genoeg kan krijgen van spannende avonturen in de wildernis. Maar dit is een minstens net zo groot avontuur. Ik kan niet wachten om Nederland elke zaterdagavond vanuit de studio mee te nemen naar de meest spectaculaire plekken op aarde, en mijn grootste passie met iedereen te delen: dieren! Hoe overleven ze? Hoe jagen ze? Wat maakt ze bijzonder? En, hoe reageren mijn kandidaten als ze ineens oog in oog staan met een levende slang of spin? We gaan het allemaal zien op zaterdagavond, en ik heb er ongelooflijk veel zin in!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.