Nieuwe datingshow Written In The Stars: Liefdesmatches op basis van de sterrenbeelden

Foto: discovery+

Het vinden van de ware liefde is voor velen een grote opgave. Maar wat als het gewoon allemaal in de sterren geschreven staat? Dat beweren drie vooraanstaande astrologen die menen dat het mogelijk is de juiste match te vinden op basis van iemands persoonlijkheid die bepaald wordt door het tijdstip van je geboorte. Of ze gelijk hebben wordt onderzocht in een ultiem datingexperiment waarbij twaalf singles aan elkaar gekoppeld worden, puur op basis van hun geboortehoroscoop. Matcht de afhankelijke maagd inderdaad goed met de onstuimige ram? En zijn de leeuw en steenbok die beiden tijdens een volle maan geboren zijn inderdaad het gepassioneerde powerkoppel, zoals wordt verwacht? De singles verblijven in een luxueus Grieks resort om uit te vinden of de astrologen inderdaad gelijk hebben. De astrologen begeleiden de deelnemers door hen te wijzen op elkaars bijzondere eigenschappen. Want volgens astroloog Michele Knight helpt astrologie om inzicht te krijgen in de behoeftes en het gedrag van de partner. Zien de deelnemers dat ook zo? Of is uiterlijk toch belangrijker en blijkt het fysieke beeld uiteindelijk krachtiger dan het sterrenbeeld? Written In The Stars is vanaf zondag 27 november te zien op discovery+.

Vooraf weten de deelnemers wel dat ze aan een datingprogramma meedoen, maar niet dat ze gematcht worden op basis van hun sterrenbeeld. Dat horen ze pas nadat ze iedereen gezien hebben en al zo hun voorkeuren op het eerste gezicht hebben bepaald. Voor sommigen is de match dan ook een kleine teleurstelling, terwijl anderen juist blij zijn met wat de astrologen hebben bepaald.

Om het helemaal pikant te maken, verblijven de kersverse koppels vanaf de eerste nacht in dezelfde kamer. De bedden staan nog los van elkaar, maar voor hoe lang? Schorpioen Mattia en boogschutter Ashley schuiven ze al op de eerste nacht tegen elkaar. Volgens astroloog Colin Bedell matchen zij goed omdat de vurige en charismatische schorpioen past bij de luchtige boogschutter – want vuur heeft immers lucht nodig om tot volle ontbranding te komen!

Niet alle singles zijn ervan overtuigd dat hun sterrenbeeld bepalend is of ze bij iemand passen. Toch moeten de deelnemers een koppel vormen om in het resort te mogen blijven. Tweeling Kelly lijkt er wel vertrouwen in te hebben. Aanvankelijk dacht ze niet dat ze op kreeft David zou vallen, maar nu ze door de astrologen gematcht zijn, ziet toch ineens de klik.

Maagd Jack is ook blij dat hij aan de onstuimige ram Taylor gekoppeld is, alleen had zij een voorkeur voor leeuw Callum die ze meer haar type vond. Die vonden de astrologen echter beter passen bij steenbok Jocelyn, omdat zijn hang naar passie en romantiek goed matchte met haar wens voor iemand die een anker is. En zelf zijn ze ook best met happy met elkaar. Datzelfde geldt voor weegschaal Toby en Kayleigh die vissen als sterrenbeeld heeft. Zij vonden elkaar al aantrekkelijk voordat ze aan elkaar gekoppeld werden. Hebben de sterren dan toch gelijk?

Garanties dat de match goed uitpakt zijn er niet, weten de astrologen ook. Want hoewel de stand van de sterren wel degelijk iets zegt, hebben de deelnemers volgens Francesca Oddie ook nog een vrije wil. De vraag is wat de doorslag zal geven: de horoscoop of de hormonen?

Written In The Stars is vanaf zondag 27 november t/m zondag 22 januari 2023 te zien op discovery+

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

Byadmin

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.