29/05/2024
Antwerpen, BE 16 C

De Nederlandse showbiss

Nieuw programma confronteert Frans Bauer

Foto: William Rutten

Frans Bauer heeft een nieuw televisieprogramma te pakken. In dat programma, dat de titel ‘Een leven zonder letters’ meekreeg. Daarin volgt Frans twaalf laaggeletterde mensen, en probeert hen waar het kan een hart onder de riem te steken.

Inhoudelijk komt het programma bovendien wel erg dicht bij Frans’ persoonlijke ervaring, schrijft Story. Iets wat bij momenten erg confronterend was. “Mijn ouders konden namelijk niet lezen en schrijven, maar doordat ik ermee opgroeide besefte ik niet dat dit iets bijzonders was”, vertelt hij.

Tot ik wat ouder werd en merkte tegen wat voor dingen mijn ouders aanliepen. Belangrijke brieven die ze niet konden lezen, of schoolrapporten. Ook heb je bij bankzaken altijd iemand nodig. Zeker nu alles zo gedigitaliseerd is. Ga maar eens geld overmaken als je niet kunt lezen”, vervolgt de zanger. “Thuis regelden mijn broer en ik dat soort dingen voor onze ouders. Maar er komt ook nog eens bij dat het allemaal gepaard gaat met gevoelens van angst onmacht en schaamte”, aldus Frans.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Art Rooijakkers laat er geen gras overgroeien

Next Article

Jan Keizer eerlijk: “Er zouden meer zangers moeten stoppen”

You might be interested in …

Showbiss.nl