Nederlandse kroonprinses Amalia woont internationaal festival in Spanje bij

Foto: RVD

Om aan de bedreigingen aan haar adres en de daaruit voortvloeiende strenge veiligheidsmaatregelen die haar persoonlijke bewegingsvrijheid drastisch inperken te ontsnappen, ‘vlucht’ de Nederlandse kroonprinses geregeld naar Spanje. Zo reisde ze eind april nog naar Sevilla tijdens de viering van La Feria de Abril. Deze Aprilfeesten groeide doorheen hun bijna 200 jaar tellende geschiedenis uit van een jaarmarkt in een internationaal festival.

Bovendien is La Feria de Abril een heel bijzonder feest voor het Nederlandse koninklijke gezin, zo staat te lezen in TV Familie. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leerden elkaar tijdens dat festijn immers kennen! Dat gebeurde tijdens de editie van 1999.

In 2019 nam het koningspaar daarom de drie dochters, met naast Amalia ook haar zussen Alexia en Ariane, al eens mee naar Sevilla, om te vieren dat ze elkaar daar twintig jaar eerder voor het eerst hadden ontmoet. Amalia zal dus ongetwijfeld genoten hebben van haar tijd in Sevilla.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.