Nederlandse koningspaar hult zich in stilzwijgen

Foto: RVD

In Nederland ontstond onlangs een kleine persstorm nadat gravin Eloise van Oranje-Nassau, een nichtje van koning Willem-Alexander en een kleindochter van ex-vorstin Beatrix, in badpak poseerde tijdens haar deelname aan een tv-programma.

Volgens royaltywatcher Jeroen Snel was zoiets ongehoord voor een lid van de koninklijke familie. Een reactie waarvoor hij veel tegenwind kreeg van zowel bekende als onbekende Nederlanders. En ook Eloises ouders, de Nederlandse prins Constantijn en prinses Laurentien steunden hun dochter openlijk: “Ik snap niet waarover dit gaat. Ik hoop dat ze blijft fotograferen”, citeert TV Familie de prins. Zijn echtgenote voegde daaraan toe: “Ik ben fan van het programma en van mijn dochter.”

Wat wel opvalt is dat, terwijl heel Nederland blijkbaar een mening heeft, het stil blijft bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zij reageerden tot nu toe nog niet op hun nichtje dat de media domineerde. Al zij hebben met de zorgen om hun bedreigde dochter Amalia wellicht genoeg aan hun hoofd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.