Mart Hoogkamer neemt gedwongen rust

Foto: William Rutten / SBS6

Zanger Mart Hoogkamer neemt noodgedwongen rust. En dat is niet de eerste keer. Het is inmiddels al zowat de vijfde keer in twee jaar tijd dat zijn gezondheid hem dwingt om op de rem te gaan staan.

Het begon toen hij in augustus 2021 optredens moest afzeggen vanwege een voedselvergiftiging. Een maand later hield een keelontsteking hem weg van het podium. Vervolgens ging het weer even wat beter, maar in juli 2022 kon hij opnieuw langere tijd niet zingen, en ook een halfjaar later zegde hij opnieuw enkele optredens af.

Volgens artiestenmanager Ludo Voeten kan Marts entourage maar één ding doen om hem uit deze negatieve vicieuze cirkel te halen: “Ze moeten een soort veiligheidsplan opstellen waarin wordt vastgelegd wat Mart per maand maximaal aankan op fysiek en mentaal vlak”, klinkt het in Story. “Ga met Mart rond te tafel zitten en bespreek wat hij aankan, en ga daar niet overheen. Leer ‘nee’ zeggen. Ook al kost dat veel geld”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.