13/06/2024
Antwerpen, BE 17 C

De Nederlandse showbiss

Marco Bakker over groot verlies in zijn leven

In het nieuwe seizoen van ‘Beste Zangers’ treedt ook bariton Marco Bakker aan. En dat terwijl hij al ruim 80 lentes op de levensteller staan heeft. En dat zijn er heel wat meer dan zijn eigen vader gegund waren.

Marco’s vader, die voorzitter was van een groot operakoor stierf op zijn 69ste. “Ik was halverwege de 30 toen hij overleed”, blikt Marco terug. “Ik zat in Italië toen ik het bericht kreeg dat hij ineen was gezakt. Het was meteen afgelopen. Een hartaanval”, vertelt de zanger. “Ik moest halsoverkop terugkomen om de begrafenis bij te wonen.”

Het verlies van zijn vader was wel niet allesbepalend voor de rest van zijn leven. “Vanaf die leeftijd niet meer”, zegt Marco. “Maar ik heb altijd wel veel van mijn vader gehouden. Ik heb hem altijd gezien als een liefdevolle man. Al dacht ik later weleens: hebben we wel genoeg contact gehad?”, vervolgt hij. Marco’s vader was wel gematigd trots toen zijn zoon succes begon te krijgen. “Hij was lekker kritisch. Dan zei hij: ‘Bakker, dát moet je de volgende keer beter doen”, lacht Marco.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Frans Bauer bekent: “Ik had wel een dochter gewild”

Next Article

Zo kon Karin Bloemen haar paniek- en stress-eten loslaten

You might be interested in …

Showbiss.nl