20/04/2024
Antwerpen, BE 10 C

De Nederlandse showbiss

Marco Bakker: “Ik heb het genre nooit achteruit gestoken”

45 jaar lang samen zijn met de liefde van je leven, het is om jaloers van te zijn. Willeke Alberti is al zo lang samen met Marco Bakker en het gaat nog steeds goed tussen hen. Marco heeft een nieuwe cd uit en Willeke is bijzonder trots op hem.

“Mijn nummers zijn zowel fysiek als digitaal te verkrijgen. Ik moet mee met mijn tijd, dus het moet wel. Wat nog leuk is om te vertellen, is dat ik samen met dirigent Maurice Luttikhuis anderhalf jaar heb gestudeerd en gewerkt aan styling. Ik moest terug naar de eenvoud en zingen met een normale stem. Dat vergde veel discipline, kennis van de materie en de technische mogelijkheid om dat te doen”, vertelt Marco in Party.

Marco heeft niet altijd de muziek gezongen die hij nu zingt. Ooit probeerde hij iets helemaal anders. “Over de hele wereld heb ik zo’n 60-65 operarollen gezongen. Op televisie deed ik hoofdzakelijk operette, dat vonden de mensen mooi.”

Maar de lichte muziek heeft Marco Bakker nooit afgezworen en daarom koos hij voor zijn nieuwste cd om terug verder te gaan in dat genre. Het album kreeg de titel ‘Springlevend’. Een toepasselijke titel.

“Eigenlijk gaan de liedjes over het onderwerp ‘september in je leven’, dus een man bezingt de herfst in zijn leven. Hij kan alles nog, maar realiseert zich wel dat ook voor hem op een gegeven moment de blaadjes gaan vallen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Frans Bauer: “Het ging van kwaad naar erger met haar”

Next Article

Monique Westenberg: “Het gaat veel dieper dan dat”

You might be interested in …

Showbiss.nl