Maike Boerdam: “Dat hoort gewoon bij ons vak”

Foto: VTM

Ze is niet van plan om te verhuizen

Vanaf september kan er in Nederland gekeken worden naar de musical ‘De Tocht’. Een musical met als thema: de Elfstedentocht. Één van de hoofdrollen is weggelegd voor Maike Boerdam. Al is zij de enige die niet op schaatsen te zien zal zijn.

“Ik vind dat wel jammer, want de rest van de cast is nu met z’n allen heel druk met schaatslessen. Ikzelf heb een aantal jaar geleden voor mijn auditie van ‘De Toch’’ lessen gevolgd bij de voormalige langebaanschaatsster Roxanne van Hemert. Ik kan natuurlijk wel schaatsen. Maar op noren schaatsen, is echt een ander ding. Het voelt helemaal anders en dat heb ik voor mijn auditie toch wel geoefend”, bekent Boerdam in Party.

De musical zal te zien zijn in het Friso Theater in Heerenveen, een heel eind weg van waar Maike woont. Zij woont in Den Haag waar ook haar zoon naar school gaat.

“Ik ga dus heel veel kilometers rijden de komende maanden. Maar het hoort wel een beetje bij ons vak. Naar Zeeland, waar ik geboren en getogen ben, is het ook ver rijden. Maar als je na Bergen op Zoom de brug overgaat, dan komt er een soort van rustige sfeer over je heen. Ik heb dat ook zodra ik over de Afsluitdijk rijd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.