13/06/2024
Antwerpen, BE 17 C

De Nederlandse showbiss

Het favoriete Soundmixshow-moment van Henny Huisman

Foto: William Rutten / SBS6

Van 1985 tot 2002 presenteerde Henny Huisman maar liefst achttien seizoenen van het legendarische programma ‘Soundmixshow’. In een interview met Veronica Superguide vertelt hij wat zijn favoriete moment uit al die jaren was.

Dat speelde zich af tussen Henny en jurylid Hans van Eijck. Die laatste had Huisman tijdens de generale repetitie gevraagd hem tijdens de uitzending geen commentaar te laten geven op een kandidate die Karin Bloemen deed, dit omdat hij vond dat Karin een vreselijke stem had. Een verzoek dat Henny vakkundig negeerde.

“Dat overviel hem ontzettend”, grinnikt Henny. “Hij dacht: ‘potver, wat vraagt Henny nou?’ Hij wilde niet zeggen dat hij het een drama vond, dus hij sloeg helemaal de andere kant op: ‘Dit is ongekend, ze heeft een dubbele stem.’, aldus de presentator. “Ik zat dat maar te voeren, in de hoop dat hij overstag zou gaan en toch zou toegeven dat hij het vreselijk vond. Hans moest alle zeilen bijzetten om er nog een logisch verhaal van te maken, waardoor we allemaal de slappe lach kregen: Hans, Jacques d’Ancona, ikzelf en het publiek”, schatert Henny.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Chantal Janzen klapt uit het bed

Next Article

Gezin Ali B schrikt zich rot

You might be interested in …

Showbiss.nl