Gerard Cox: “Deed ontzettend veel pijn”

Foto: Showbiss.nl

Cabaretier, zanger en acteur Gerard Cox zit inmiddels al meer dan 60 jaar in het vak. In al die jaren kende hij natuurlijk ook weleens mindere periodes. Zo werd hij zowel door collega’s als zijn publiek flink door de mangel gehaald nadat zijn single ‘t Is weer voorbij die mooie zomer’ in 1973 een hit werd.

Ook herinnert hij zich in Party twee benefietavonden van Amnesty International in Carré in 1983. Zowat iedereen die ertoe deed in de Nederlandse artiestenwereld was uitgenodigd om deel te nemen, maar Gerard niet.

“Dat deed me ontzettend veel pijn”, bekent hij. “Al wilde ik dat natuurlijk niet toegeven. Ik was niet in orde meer. Ik deugde niet meer.” Hoewel hij er inmiddels wel over is en beseft dat het geen zin meer heeft om alles op te rakelen, heeft hij wel één ding nooit meer gedaan: “Ik heb nooit iets voor Amnesty International gedaan en zal dat ook niet doen. Ik was toen niet nodig, dan nu ook niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.