23/02/2024
Antwerpen, BE 6 C

De Nederlandse showbiss

Zo zal het gevangenisleven van Thijs Römer eruit zien

Foto: VTM

Voor online zedendelicten met, toentertijd, minderjarige meisjes veroordeelde de rechter acteur Thijs Römer even geleden tot een werkstraf van 240 uren en een effectieve gevangenisstraf van één maand.

Een anonieme gevangenisbewaker vertrouwt het weekblad Story toe hoe Thijs’ leven en dagindeling er ongeveer zal uitzien in de gevangenis: “Als een bekend persoon als Thijs Römer binnenkomt als zedendelinquent wordt hij op een Extra Zorg-afdeling geplaatst. Een afdeling waar mensen zitten, vaak met psychische problemen, die beschermd moeten worden tegen reguliere gedetineerden”, klinkt het. “Je gaat dan apart luchten, sporten of naar de bibliotheek. En als je wilt werken gebeurt dat op de afdeling zelf.”

Indien Thijs besluit dat hij niet wil werken, wat elke gedetineerde zelf mag kiezen, zal hij de hele dag op cel zitten, achter een gesloten deur. Op cel beschikt de acteur over een douche, tv, magnetron waterkoker en telefoon. Met die laatste kan hij bellen zolang hij geld op zijn telefoonkaart heeft: “In principe zal hij ook elke ochtend om half acht gewekt worden en doucht en eet Thijs ook in zijn cel. Het is niet zoals in films, waar gedetineerden samen in een grote eetzaal eten”, benadrukt de bewaker.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Dolblije Thomas Berge heeft heuglijk nieuws

Next Article

Gerard Cox: “Deed ontzettend veel pijn”

You might be interested in …

Showbiss.nl