Emma (14) uit Kerkrade grote winnares Ministars

Byadmin

18/02/2023
Foto: Elvin Boer

De veertienjarige Emma heeft op weergaloze wijze de feelgood muziekcompetitie Ministars gewonnen. In de finale zong ze het nummer Voilà van – en mét! – Barbara Pravi. Met haar indrukwekkende optreden stal ze de harten van zowel de juryleden als de kijkers en liet ze haar acht jonge mede-finalisten achter zich. Voor alle deelnemende zangtalenten kwam sowieso een droom uit: in Ministars zongen ze videoduetten met de allergrootste sterren uit binnen- en buitenland!

Bij elk videoduet zong het talent een lied met zijn of haar grote idool. Dit gebeurde zonder dat die artiest in de studio aanwezig was: ze stonden dus niet samen op het podium, maar waren wel samen in beeld te zien – voor altijd verbonden in een nieuw en onvergetelijk videofragment. Juryleden Snelle, Miss Montreal en Rolf Sanchez hadden een zware taak aan het beoordelen van al deze toptalenten. Het programma werd gepresenteerd door Wendy van Dijk en Britt Dekker.

Emma wint een spaarrekening met daarop een bedrag van maar liefst 25.000 euro, om later te gebruiken voor een opleiding of voor een ander mooi doel. De nummers 2 en 3, Daymian (14) en Silver (14), winnen respectievelijk 10.000 en 5.000 euro, beschikbaar gesteld door Lots of Hapiness. Ze gaan dus niet alleen met de ervaring van hun leven, maar ook met een goedgevulde spaarrekening naar huis.

De finalisten en hun liedjes:
• Emma (14 jaar, uit Kerkrade) – ‘Voilà’ van Barbara Pravi
• Daymian (14 jaar, uit Kerkdriel) – ‘Diamant’ van Mart Hoogkamer
• Silver (14 jaar, uit Amsterdam) – ‘Somebody To Love’ van Queen
• Hilde (13 jaar, uit Groningen) – ‘No Time To Die’ van Billie Eilish
• Elaine (12 jaar, uit Amstelveen) – ‘Respect’ van Aretha Franklin
• Noor (13 jaar, uit Soest) – ‘When I Was Your Man’ van Bruno Mars
• Indy (15 jaar, uit Purmerend) – ‘Door de Wind’ van Miss Montreal
• Jasmijn (13 jaar, uit Hoogland) – ‘Before You Go’ van Lewis Capaldi
• Eva (14 jaar, uit Zeewolde) – ‘Traitor’ van Olivia Rodrigo

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

Byadmin

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.