Dit zijn de dromen van zanger Gerard Joling

Foto: Peter De Smedt

Hij blijft ambitieus

In 1983 merkte het publiek Gerard Joling voor het eerst op, toen hij als danser verscheen in een videoclip van de Nederlandse popgroep Earth & Fire. Op dat moment was hij vooral actief als model en danser omdat zijn grote droom – een eigen zangcarrière – maar niet van de grond wou komen.

Twee jaar later lukte het hem alsnog door te breken als zanger. Dat jaar eindigde hij als derde in de finale van de Soundmixshow met Henny Huisman. Nu, bijna 40 jaar later, kan hij terugblikken op een meer dan geslaagde carrière.

Een mindere kant aan zijn carrière heeft hij zelf nooit ervaren, dat vertelt de zanger aan het weekblad Weekend: “Ik kijk terug op allemaal mooie dingen. Ik heb grote mensen mogen ontmoeten: Gorbatsjov, Zelensky, Audrey Hepburn, en nog meer. Is dat belangrijk? Nee, maar ik vind het wel enig! Tien jaar geleden is er ook voor een tweede keer een wassen beeld neergezet bij Madame Tussaud. Dat gebeurt eigenlijk alleen bij leden van het koningshuis of Johan Cruijff, maar niet bij artiesten. Dat is toch een eer.”

Al betekent dat niet dat Gerard geen wensen of dromen meer heeft op professioneel vlak.

“Ik wil nog graag eens een groot concert doen met het Metropole Orkest, of een album opnemen met zestig, zeventig strijkers en blazers. En ik zou nog liedjes uit mijn jeugd, waarmee ik ben opgegroeid, willen zingen. Zoals van Maggie MacNeal, Sandra Reemer én Engelstalige artiesten, dus heel divers.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.