29/05/2024
Antwerpen, BE 16 C

De Nederlandse showbiss

“Daarmee moet Thijs Römer aan de slag in de gevangenis”

Foto: VTM

Hoewel acteur Thijs Römer in hoger beroep ging tegen zijn veroordeling wegens online zedendelicten die hem onder meer een effectieve celstraf van een maand opleverde, blijft de kans bestaan dat hij deze maand cel ook effectief zal moeten uitzitten.

Thijs’ collega-acteur Peter Faber werkt al 40 jaar met gevangenen, maar hij kan Thijs naar eigen zeggen geen concrete tips geven om ervoor te zorgen dat hij beter uit de cel komt dan hij erin gaat, zo zegt hij in Weekend. “Ik ben namelijk nooit bezig om mensen te verbeteren of te veranderen. Je kunt alleen mensen thuis laten komen bij zichzelf, bij hun fouten en hun goede kanten”, zegt Peter. “Daarmee moeten ze aan de slag, om zich in de gevangenis voor te bereiden er beter uit te komen.”

“Ze moeten iets doen wat binnen het bereik van hun eigen talent en mogelijkheden ligt”, gaat hij verder. “Als ze zeggen: ‘Ik weet het niet want ik kan niks’; Probeer! Begin! Dat zijn de toverwoorden. Bedenk: ‘Wat heb ik te geven?’”, betoogt Peter. “Crime is nemen. Je hebt dingen genomen. Wat kun je doen om het leven leuker en aangenamer te maken voor een ander? Daar moet je mee aan de gang gaan”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Politie-inval bij vertrouwelinge Prinses Beatrix

Next Article

Ellemieke Vermolen over haar scheiding: “Een kind is altijd de dupe”

You might be interested in …

Showbiss.nl