‘Boer Zoekt Vrouw’-boer Riks Zomer moest wennen aan het huwelijk.

Foto: Linelle Deunk/KRO-NCRV

Aan zijn deelname aan ‘Boer Zoekt Vrouw International’ in 2016, hield de in Canada levende Nederlandse landbouwer Riks Zomer helaas geen partner over. Gelukkig zorgden zijn ervaringen uit het programma én zijn gesprekken met presentatrice Yvon Jaspers ervoor dat hij zijn stoute schoenen durfde aan te trekken om aan een vrouw uit zijn omgeving toe te geven dat hij haar eigenlijk al langer leuk vond.

En zo komt het dat hij een jaar later zijn ja-woord gaf aan zijn grote liefde, de Canadese Nicole. Aan Story geeft Riks wel toe dat hij het huwelijksleven in het begin onderschat had. Vooral omdat Nicole en hij niet wilde samenwonen voor hun ja-woord, omwille van hun geloof. Het voor het eerst sinds lang opnieuw samenwonen én -leven met een vrouw verliep naderhand echter minder vlot dan verwacht.

Vooral het feit dat Riks van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat alleen maar met zijn koeien in de weer was, vond Nicole in het begin niet leuk. Gelukkig is dat inmiddels geen issue meer. “Ik heb intussen een goede balans gevonden tussen werk en privé”, zegt Riks. Nicole en ik hebben allebei wat water bij de wijn gedaan. En dat werkt”, verzekert hij glimlachend aan de Story-reporter die bij hen langsging.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.