20/04/2024
Antwerpen, BE 10 C

De Nederlandse showbiss

Zo ziet het strafblad van Katja Schuurman eruit

Foto: VTM

Zij raakte al eens van het rechte pad af

Wanneer het op rijgedrag aankomt blijkt actrice, zangeres en presentatrice Katja Schuurman allesbehalve een onbeschreven blad te zijn. Dat schrijft Weekend althans.

Zo werd Schuurman, die destijds gek was op motorrijden, in 1999 tweemaal veroordeeld voor het in dronken toestand deel te nemen aan het verkeer.

De eerste keer werd ze in het centrum van Amsterdam aangehouden door de politie. Die constateerde al snel dat ze te veel gedronken had.

Later dat jaar liep het pas echt goed fout toen Katja met te veel drank op met haar auto over de kop ging en in de vangrail belandde. Op het moment van de feiten bleek haar alcoholpromillage 1,55 te bedragen. Bij dit ongeval liet ze zelfs bijna het leven.

Uiteindelijk werd de actrice veroordeeld tot een boete van 750 euro en een rijontzegging van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Helaas bleek Katja haar lesje nog niet geleerd te hebben: in 2002 werd ze voor de derde maal veroordeeld voor het onder invloed van alcohol deel te nemen aan het verkeer.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Daar is Marco Borsato weer!

Next Article

Voormalig ‘So You Think You Can Dance’-jurylid Euvgenia Parakhina over het moederschap

You might be interested in …

Showbiss.nl