14/04/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Zo ontmoette biograaf Jan Dijkgraaf de Meilandjes

Copyright: Play4

Op de schrijftafel van Jan Dijkgraaf liggen inmiddels drie boeken met verkoopcijfers om de vingers bij af te likken. Het gaat om de biografieën van tv-sterren Martien Meiland, zijn vrouw Erica Renkema en hun dochter Maxime. Toch is het eerder toevallig dat hij de huisbiograaf van de Meilandjes is geworden.

Wanneer Party hem opzoekt op zijn Friese woonboerderij, blikt hij op hun vraag terug op zijn eerste ontmoeting met de nu beroemde familie. Een ontmoeting die hij dankt aan zijn vrouw Thea. Om haar te verrassen voor haar verjaardag boekte Jan namelijk eens een verblijf in het Franse chateau van de familie. Al snel bleek Thea een bijzondere klik te hebben met Martien en Jan met Erica.

’s Avonds bij de borrel kwam ter sprake dat ik de biografie van de Haagse hooligan Henk Bres had geschreven. Ik heb later dat boek opgestuurd naar de Meilandjes en daar hadden ze zo van genoten, dat Martien me liet weten dat hij graag wilde dat ik zijn biografie zou maken”, aldus Jan. “Zo kan het dus lopen. Ik ben totaal niet naar Frankrijk gegaan om een boek te gaan schrijven. En inmiddels liggen er drie.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Manager onthult wat er écht aan de hand is met Mart Hoogkamer

Next Article

Showbizzkenners over gedrag Jan Smit: “Not done”

You might be interested in …

Showbiss.nl