28/05/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Zo kostbaar zijn de juwelen van koningin Máxima

Foto: RVD

Duizelingwekkend

Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken. . Dat wil onder meer jongeren laten inzien dat ze verstandig met hun geld moeten omgaan. Naar jaarlijkse gewoonte opende Máxima onlangs de Week van het Geld, een initiatief van het platform om hun missie extra in de kijker te zetten.

Thema van dit jaar was ‘Bedwing de Bling’. En heel wat mensen bleken zich te storen aan het feit dat iemand zoals de koningin die naar hartenlust over een hele juwelencollectie kan beschikken, zich profileert als ambassadeur van een dergelijke actie.

Zo werd onder het bericht over de opening van de Week van het geld enkele keren gereageerd met de kop met van Josine Droogendijk in het AD, inclusief bijhorende foto: “Allen al het collier om Máxima’s hals is meer dan 1 miljoen euro waard”. Wat tot groot ongenoegen leidde.

Alleen werd de foto in kwestie helemaal niet gemaakt bij de opening van de Week van het Geld. Het ging om een foto van de koningin met de Marokkaanse prinses Lalla Meryem, genomen tijdens een bezoek in het kader van Máxima’s VN-werk. Hierbij droeg ze effectief een van haar meer kostbare colliers.

Al is het collier ook niet echt van haar. Of beter: het is niet haar privébezit. Het collier waarvan sprake is behoort namelijk tot de familiecollectie van de Oranjes. Dergelijke juwelen leent Máxima uit de collectie die ondergebracht is in een stichting. Zo hoeft de collectie niet te worden verdeeld in een erfenis en blijft die altijd compleet zodat volgende generaties over kunnen blijven beschikken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

De geschiedenis herhaalt zich voor ‘Snollebollekes’-zanger Rob Kemps

Next Article

Yvon Jaspers laat mensen schrikken

You might be interested in …

Showbiss.nl