Zo herstelde George Baker van long covid

Foto: Showbiss.nl

Vorig jaar kluisterde een covid-besmetting en een daarop volgende longontsteking zanger George Baker aan zijn bed. Het was zelfs zo erg dat hij getroffen werd door long covid. In tegenstelling tot veel lotgenoten wist de zanger zo goed als volledig te herstellen. Al weet hij zelf niet waarom hij nu geen last meer heeft van de gevolgen van corona, vertelt hij aan Story.

Het enige wat hij kan bedenken is dat hij al die tijd is blijven wandelen: “Elke dag weer. Of het nu een paar honderd meter was of een kilometer. Ik móést dat van mezelf. Ik wou gewoon dat mijn conditie zou verbeteren. En dat is gelukt”, zegt de zanger. “Maar dat zegt niets over of dit ook bij anderen werkt. Het is voor iedereen anders.”

Ook mentaal wist George een knop om te zetten: “De belangrijkste les die ik in deze periode geleerd heb is om het los te laten”, vervolgt de zanger. “Ik was er zo mee bezig. Het bepaalde alles in mijn leven. Dat wilde ik niet meer. En vanaf dat moment ging het beter”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.