Zenuwen spelen op bij Ria Valk: “Je hebt geen idee hoe ik stond te bibberen”

Foto: Peter De Smedt

Zangeres Ria Valk mocht onlangs haar nieuwe single ‘Zandvoort De Formule 1’ ten gehore brengen op de Zwarte Cross. Een vuurdoop voor een publiek van maar liefst om en bij de 15.000 man. En hoewel ze al bijna 65 jaar in het vak zit, zorgde dat optreden toch nog voor de nodige zenuwen, zo geeft ze toe aan Party.

“Je hebt geen idee hoe ik stond te bibberen… Mijn vriend Hans moest tegen mij zeggen: ‘Rustig blijven, het komt goed. Echt waar.”, vertelt Ria. “Normaal begin ik met een medley van mijn successen. Maar nu zei mijn geluidsjongen dat ik meteen moest beginnen met ‘Oma Wil Een Toyboy’, want hij dacht dat het zooitje dan meteen mee zou gaan”, vervolgt ze. “Ik heb dat gedaan en ze begonnen allemaal ‘oma, oma, oma’ te roepen. Ik genoot er volop van en ja, de zenuwen waren al snel weg.”

Om er vervolgens trots aan toe te voegen: “Ik denk dat ik de oudste ben die ooit op de zwarte cross heeft opgetreden. Ik ben de 80 voorbij. Het is toch waanzinnig eigenlijk dat ik dit mocht meemaken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.