29/05/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Wolter Kroes: “Mensen riepen ‘kikkertje’ naar me.”

Foto: Peter De Smedt

Tanken werd een heel aparte beleving voor de zanger.

Zanger Wolter Kroes zal zijn deelname aan het voorbije seizoen van ‘The Masked Singer’ niet snel vergeten. In Party omschrijft hij het als een geweldig avontuur: “Ik heb ervan genoten. Het was echt fantastisch en zó spannend allemaal, want alles moest natuurlijk in het geheim. Ik mocht thuis ook niks vertellen.”

Zijn vrouw Tessa was wel op de hoogte. Omdat het programma zoveel van zijn tijd in beslag nam, kon dat ook niet anders meent hij. Al kon Kroes’ niet echt lang genieten van de anonimiteit die het kikkerpak hem bood.

“Bij de eerste aflevering viel mijn naam al zeven keer. Binnen no time riepen mensen als ik stond te tanken daarom ‘kikkertje’ naar mij. ‘Sorry, ik ben het niet’, zei ik dan, omdat ik het natuurlijk geheim moest houden. Na de tweede uitzending was het helemaal raak. En ik maar ontkennen tot het eind.”

Als zanger voelde Wolter zich wel enigszins benadeeld ten opzichte van zijn medekandidaten die geen beroepszanger waren. Hij meent namelijk dat de stem van een zanger sneller herkend wordt dan de stem van, bijvoorbeeld, een presentator.

Dat zijn collega-zanger Jeroen van der Boom er desondanks toch in slaagde om ‘The Masked Singer te winnen vindt hij niet meer dan terecht: “Jeroen is een koning in het vervormen van stemmen. Als de Tijger deed hij het subliem.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Leontine Ruiters kiest voor zichzelf

Next Article

Zanger Lee Towers is duidelijk: “Gewoon zeggen: ‘klaar en weg.’”

You might be interested in …

Showbiss.nl