Wolter Kroes: “Hij heeft zijn steentje bijgedragen aan mijn succes”

Foto: Peter De Smedt

Sinds zijn echte doorbraak in het midden van de jaren ’90 heeft zanger Wolter Kroes een succesvolle carrière uitgebouwd met hits zoals ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’, ‘Niet Normaal’ en de nummer 1-hit Viva Hollandia.

Bij de uitbouw van zijn carrière kreeg hij zelfs een beetje hulp van ’s Nederlands grootste artiest: André Hazes senior. In een interview met Party vertelt hij daarover het volgende: “Op een gegeven moment nam hij me mee naar Ahoy en mocht ik zijn voorprogramma doen”, herinnert Wolter zich. “Op die manier kreeg ik een groot publiek dat mij ging volgen. Zo heeft Hazes dus zijn steentje bijgedragen aan mijn bekendheid.”

Wolter is dan ook heel erg vereerd dat hij gevraagd is als één van de artiesten die optreedt tijdens ‘Holland Zingt Hazes’ in maart 2024. Dat het net de editie is tijdens het jaar waarin de twintigste sterfdag van Hazes wordt herdacht maakt het extra bijzonder voor hem.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.