Willeke Alberti: “Dat is het mooie aan muziek”

Foto: Peter De Smedt / Showbiss.nl

Leeftijd is slechts een getal

Vorig jaar maakte Willeke Alberti een einde aan haar theatertournees. Optreden doet ze wel nog steeds en daar geniet ze nog altijd dubbel zo hard van. Als mensen denken dat ze volledig is gestopt, kan ze dat ook meteen ontkennen.

“Dat laat thuiskomen na een theateroptreden, dat mis ik niet. En optreden doe ik nog steeds, maar ik hou het op gastoptredens. Zoals bij Snollebollekes en De Amsterdamse Zomer. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit op mijn 78e nog allemaal kan en mag doen”, klinkt het in Story.

Willeke mag heel vaak samenwerken met jonge collega’s en dat vindt ze geweldig. Ze vindt dat er heel wat talent rondloopt in Nederland. Al probeert ze zich niet vast te pinnen op de leeftijd van die artiesten.

“Leeftijd is slechts een getal. Het mooie van muziek is dat het alles en iedereen samenbrengt. Jong en oud. En natuurlijk treed ik nog steeds op in verzorgingstehuizen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.