Waarom spreekt Alexia zo vreemd?

Foto: RVD - Martijn Beekman

Is het jullie ook al opgevallen dat prinses Alexia anders praat dan de overige leden van het koningshuis? Waarom praat Alexia zo vreemd?

Tina Nijkamp vindt dat Alexia heel erg ‘high-class’ overkomt bij haar publieke verschijningen. En dan valt er nog iets op aan de dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

“Zij heeft echt een accent”, voegt Tina Nijkamp eraan toe. En praat duidelijk anders dan de overige Oranjes. In de talkshow van Renze Klamer formuleert Nijkamp het als volgt…

“Ja, vooral Alexia praat heel erg HC (‘high-class’, red.). En Amalia iets minder. Maar ze hebben natuurlijk wel die rollende r, die je in Den Haag hoort”, publiceert Mediacourant een uitspraak die Tina Nijkamp deed aan de desk bij Renze Klamer. Al wil Nijkamp daar meteen één iets aan toevoegen…

“Het zijn hartstikke leuke meiden”, benadrukt Tina Nijkamp. “Je moet er ook maar voor zo’n microfoon staan. Dat vond ik wel opvallend wat ze zeiden.” Zowel Amalia als Alexia gaven immers toe dat ze het in hun kinderjaren best wel ‘eng en intimiderend’ vonden, die persmomenten. En dan trekt Tina een duidelijke conclusie over Amalia…

Tina Nijkamp kwam nogmaals tot het besef dat onze prinsessen het best wel moeilijk hebben met dat leven. “Ik zit ook soms te kijken en dan denk ik: ach, Amalia, en dan heb ik een beetje medelijden. Die wil eigenlijk een ander leven”, klinkt het bij Tina Nijkamp aan tafel bij Renze Klamer.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.