Veiligheid Erica Meiland in gedrang

Foto: SBS6

Jan Dijkgraaf vertelt in Party over hét zinnetje waar hij enorm veel spijt van heeft.

In zijn boek over Erica Meiland schrijft de auteur een quote van Erica waarin ze moslimvrouwen met boerka, vergelijkt met pinguïns. Dit zinnetje alleen zorgde voor tienduizenden euro’s verlies in samenwerkingen voor dochter Maxime.

Jan vertelt ook dat het zelfs zo ver ging dat Erica haar veiligheid in gedrang kwam. “Erica is christelijk, serieus christelijk. Het leek haar een goed idee om signeersessies te doen in kerken. In Zwolle en Maastricht zitten boekhandels in een kerk dus daar wilden we graag naartoe”, gaat de auteur van start. 

Op de dag dat Erica in Zwolle zou moeten gaan tekenen, telefoneerde de uitbater van de boekhandel dat er allerlei bedreigingen binnen waren gekomen. De politie werd ingelicht maar uiteindelijk verliep de namiddag zonder incidenten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.