Teleurgestelde Gordon: “Onbegrijpelijke beslissing”

ByLisa Paulussen

26/08/2023
Foto: VTM

Onlangs deed Gordon aangifte wegens laster en smaad tegen Privé-journalist Evert Santegoeds. De zanger en presentator wou hem voor de rechter slepen omdat Evert informatie zou gepubliceerd hebben over zijn relatie met ex-verloofde Gavin Rozario. Helaas voor Gordon heeft het Openbaar Ministerie besloten de zaak zonder gevolg te seponeren.

De aangifte van Gordon werd namelijk onontvankelijk verklaard. In die beslissing houdt het OM rekening met het feit dat Santegoeds een journalist is die “ten alle tijden kritisch en onafhankelijk moet kunnen zijn” én met het feit dat Gordon ook zelf een en ander over zijn relatie naar buiten bracht. “Het is dus geen privédomein, maar een publieke zaak. Dan geldt de vrijheid van meningsuiting”, luidt de conclusie.

Het seponeren van zijn aanklacht is alvast hard aangekomen bij Gordon: “Ik vind het een onbegrijpelijke beslissing van het OM”, reageerde hij kort en teleurgesteld in Party.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.