28/05/2024
Antwerpen, BE 15 C

De Nederlandse showbiss

Marieke Elsinga hakt knoop door over radio-carrière

Foto: Qmusic

Mattie Valk en Marieke Elsinga zijn terug van vakantie en vanaf maandag weer op de radio te horen in de ochtendshow van Qmusic. De ochtendshow viert haar eerste lustrum en is ook de komende jaren te horen. Mattie Valk en Marieke Elsinga hebben namelijk een nieuw, meerjarig contract getekend. Aanstaande maandag beginnen zij aan het zesde seizoen van de best beluisterde ochtendshow van Nederland.

Mattie vertelt: “Vijf jaar is voorbij gevlogen! We hebben veel overeenkomsten en ook minstens zoveel verschillen. We zijn allebei bij ooit Qmusic begonnen en lachen ontzettend met elkaar, maar denken over sommige dingen heel verschillend. Ik denk dat dat onze kracht is. “

Marieke vult aan: “Dat de klik er vanaf het begin was, was duidelijk, maar je moet ook groeien in wat je doet op de radio. Vijf jaar later heb ik het gevoel dat we allebei en samen heel erg gegroeid zijn. En de klik is er nog steeds. Dus dit gaan we met veel plezier nog jaren doen!”

De ochtendshow gaat maandag haar zesde seizoen in en trapt af met ‘de Dropping’. Mattie en Marieke worden om 06:00 uur afzonderlijk van elkaar ergens in Nederland gedropt. Ze weten allebei niet waar ze zijn, maar moeten wel zo snel mogelijk terug zien te komen in de studio, zonder navigatie of geld, maar mét de hulp van luisteraars. De vraag is wie als eerste bij Qmusic aankomt.

In september 2018 begonnen Mattie en Marieke met de ochtendshow op Qmusic. Het programma heeft zich in de jaren daarop ontwikkeld tot de best beluisterde ochtendshow van Nederland. Ze vermaken de luisteraars dagelijks met herkenbare situaties uit hun levens en spraakmakende content. Ook zijn nieuwslezer Anne-Marie Rozing, Joe ‘Stagiair van de Show’ en Tom ‘van de Intercom’ elke ochtend te horen. Daarnaast zijn er terugkerende programma-onderdelen zoals ‘Ja of Nee’, ‘the Big Five’, ‘Het Verjaardagsrad’ en ‘Vier op een Rij’. Bovendien organiseerden Mattie en Marieke tijdens ‘Wedding in a Week’ een bruiloft in één week voor twee gelukkige luisteraars.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Ex-vrouw Rob de Nijs over herstel ex-man

Next Article

Teleurgestelde Gordon: “Onbegrijpelijke beslissing”

You might be interested in …

Showbiss.nl