30/05/2024
Antwerpen, BE 13 C

De Nederlandse showbiss

Tekstschrijver André Hazes: “Had Tino Martin dat maar gezongen”

Foto: Peter De Smedt

Hij krijgt vaak reacties van anderen

Jarenlang was Bram Koning de vaste liedjesschrijver van André Hazes. Die samenwerking is stopgezet en dat heeft eventjes tijd nodig gehad voor Bram om te kunnen verwerken.

Maar Bram was gelukkig niet alleen voor André liedjesschrijver. Hij heeft ook al heel wat songs voor andere artiesten geschreven, zoals Dries Roelvink. Hij zei over Bram: ‘Hij is een sterke componist en een van mijn beste vrienden. Hij maakt vaak te mooie liedjes voor de verkeerde artiesten.’

“Ik heb dat al vaak gehoord, hoor. Maar als er iemand bij mij komt die talent heeft en serieus met zijn vak bezig wil zijn, dan zet ik me daarvoor in. Het is denk ik tien, dertien jaar geleden dat ik voor beginnend artiest Ernest Van Hartingsveldt een liedje maakte dat ‘Hoe Kan Ik Van Je Houden’ heet”, begint Bram in Party.

Op dat nummer heeft Bram heel wat commentaar gekregen. Heel wat zangers begrepen niet dat Bram zo’n nummer voor zo’n jonge zanger kon schrijven en dat het nummer eerder iets voor hen was.

“En ik kan ze soms geen ongelijk geven. Soms denk ik achteraf wel eens over een liedje: jeetjemina, had Tino Martin dit maar opgenomen of Gerard Joling.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Jaap Reesema: “Zij lijkt echt een schatje”

Next Article

Moet Thijs Römer zich financieel zorgen maken?

You might be interested in …

Showbiss.nl