22/06/2024
Antwerpen, BE 18 C

De Nederlandse showbiss

Ramp overkwam Lenny Kuhr

Foto: Brunopress

“Wist niet of ik ooit nog kon zingen”

In 1993 raakte voormalig Songfestival-winnares Lenny Kuhr plots haar stem kwijt tijdens een optreden. Van het ene op het andere moment kreeg de zangeres te maken met totale stemzwakte, waardoor ze niet meer kon zingen of spreken. Een ervaring die voor ieder mens beangstigend zou zijn. Maar nog meer voor iemand die met haar stem haar brood verdient.

In Party blikt de zangeres terug op deze donkere periode in haar leven: “Ik wist niet hoe ik eruit zou komen en of ik ooit nog zou kunnen zingen”, aldus Lenny. “Op een gegeven moment kreeg ik een beetje stem terug en dacht ik: dit is het dan, dit is mijn nieuwe stem.

Na zo’n drie-vier jaar merkte Lenny dat ze bepaalde lage tonen opnieuw kon zingen en dat ook de kracht in haar stem weer terugkwam. En die kracht nam alleen maar opnieuw toe. En uiteindelijk kon de zangeres weer zingen zoals voorheen. Sindsdien doet ze er wel alles aan om haar stem gezond te houden: “Ik leef gezond, gebruik mijn stem goed en het allerbelangrijkste: ik houd van mijn stem.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Guus Meeuwis: Einde van een tijdperk

Next Article

Dit staat prinses Ariane te wachten op haar nieuwe, Italiaanse school

You might be interested in …

Showbiss.nl