Pijnlijk moment voor Frans Bauer: “ik zat uren alleen in mijn wagen”

Foto: William Rutten

Frans Bauer stond dertien jaar geleden voor het laatst in Ahoy. Maar in oktober is het weer zover. Al worstelde Frans met enorme twijfels. Was dit wel de juiste keuze?

Bij Frans Bauer begon het weer te kriebelen toen hij in december zijn vijftigste verjaardag vierde in Rotterdam Ahoy. Plots wilde hij weer op dat podium staan. Maar toen sloeg de twijfel toe…

“Toen ik op die avond mijn naam zo groot op de ledborden zag staan, voelde ik weer wat ik 13 jaar geleden voelde toen ik daar optrad. Maar de twijfel blééf”, geeft Frans Bauer toe in Story. Hoe ging de volkszanger daar mee om?

“De maand daarna ben ik zeker acht keer in het donker, wanneer iedereen sliep, met mijn auto naar het lege parkeerterrein van Ahoy gereden. Daar zat ik dan uren in stilte.” Wat spookte er toen door zijn hoofd?

“In mijn hoofd draaide ik de film van de vorige 51 concerten in Ahoy af. Er ging van alles door me heen”, geeft Frans Bauer toe. Maar plots kreeg Frans een ingeving…

“Maar de laatste keer dat ik op dat parkeerterrein zat, was ik ervan overtuigd dat ik het weer kon. Optreden in Ahoy, met alles erop en eraan.” Want één iets wil Frans Bauer vermijden…

“Geen liedjesshow, zoals veel collega’s dat doen. Ik heb er respect voor dat ze daarvoor kiezen, maar ik wil niet onderdoen voor mijn shows van destijds, waarin ik zelfs zwembaden en een schaatsbaan had liggen”, doet Frans Bauer in Story de fans ongetwijfeld nu al likkebaarden naar wat komt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.