Peter Koelewijn: “Voor hun inkomsten doe ik het niet”

Foto: Peter De Smedt

Eind juli stond zanger Peter Koelewijn nog in Vlaanderen op het podium. Op Suikerrock in Tienen liet hij het publiek meebrullen met zijn grootste hits en hij bewees nog maar eens dat hij een echte rasartiest is.

Aan stoppen denkt Peter nog lang niet want hij amuseert zich nog altijd heel hard op het podium. “Het is gewoon veel te leuk om te doen. Ja, het vergt inspanning. Maar op school heb ik in de economie-les altijd geleerd dat er verschillende verdienmodellen zijn. En er is nog zoiets als het psychisch loon. Het genot dat je krijgt door het uitoefenen van je job”, zegt hij in Dag Allemaal.

Peter speelt op het podium samen met The Rockets, zijn vaste band. Een groep geweldige muzikanten, met wie hij nog altijd veel plezier maakt. En voor wie hij nog altijd een belangrijke bron van inkomsten is.

“Voor mezelf hoef ik het alleszins niet te doen. Als ik het nou nog niet allemaal geregeld had, dan kwam er nooit meer iets van. Maar voor hun inkomsten doe ik het niet. Ik wil gewoon nog niet stoppen.”

Dat zijn collega Boudewijn de Groot er wel mee ophield, dat vindt hij prima en te begrijpen. “Robert Long zei ooit tegen mij: ‘Voor jou is het anders, als jij het podium op klimt, willen de mensen vermaakt worden., bij mij en Boudewijn zitten mensen op een boodschap te wachten. Dat komt ons ook soms de neus uit.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.