24/02/2024
Antwerpen, BE 4 C

De Nederlandse showbiss

Nieuwe muziek van André Hazes slaat niet echt aan

Foto: VTM

Volgens zijn vroegere producer Edwin van Hoevelaak, waarmee André Hazes zijn grootste hit ‘Leef!’ scoorde, is er een relatief eenvoudige verklaring waarom zijn nieuwste singles – die hij samen met een nieuw team maakte – niet aanslaan. Dat laat hij optekenen in Party.

De reden is volgens hem dat André nu rockmuziek zingt, maar dan op een smartlapachtige manier. “En ik begrijp die koers niet helemaal”, zegt Edwin. “Want als ik rockmuziek verwacht, verwacht ik niet dit wat hij nu zingt. Het is allemaal heel lief gezongen. Ik vind het geen stoere muziek. En dat had ik wel verwacht, zeker als je weet dat hij een nieuwe weg wilde inslaan.”

“En André kan best knallen”, vervolgt zijn voormalige producer. “Zijn nummer ‘Doodgewone man’ was een echte poprock-song; als hij die lijn had doorgezet, had ik het wel begrepen. Maar dat is het gewoon niet. Het zit er een beetje tussenin. Ik kan het eigenlijk niet goed omschrijven”, besluit Edwin van Hoevelaak zijn analyse van het nieuwe repertoire van zijn vroegere protegé.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Zo kon Karin Bloemen haar paniek- en stress-eten loslaten

Next Article

Yvon Jaspers zag haar plannen sneuvelen

You might be interested in …

Showbiss.nl