Maxime Meiland komt afspraken niet na

Copyright: Play4

In het programma ‘Chateau Bijstand’, dat tussen maart en mei 2022 was te zien hoe de familie Meiland gedurende een maand zijn intrek nam in een sociale huurwoning. Daar zouden ze ervaren wat het is om gedurende die periode te leven van een bijstandsuitkering. Daarnaast staken ze ook hun handen uit de mouwen voor een aantal goede doelen die rond de armoedeproblematiek werken.

Een van die goede doelen was de Stichting Babyspullen, die als doel heeft om de gevolgen van armoede voor baby’s en jonge kinderen te verminderen. Toen de familie er een kijkje achter de schermen nam en in gesprek ging met een bijstandsmoeder, barstte vader Martien zelfs in tranen uit. Daarop besloot jongste dochter Maxime zich te engageren als ambassadeur voor de Stichting, een rol die ze ook buiten het oog van de camera’s zou blijven opnemen. Maar van dat voornemen is niet veel in huis gekomen, weet Story.

“Het idee was inderdaad, zoals in het programma werd gecommuniceerd, dat Maxime Meiland ambassadeur voor onze stichting zou zijn”, vertelt de algemeen directeur van de Stichting Babyspullen aan Story. “Maar daar is verder geen invulling en opvolging aan gegeven. Korte tijd heeft ze wel een inzamelcontainer van ons gehad, maar de activiteiten die daarbij horen, bleken niet te passen. Dus dat is vrij snel gestopt”, besluit ze. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de stichting enorm teleurgesteld is in de familie Meiland, en in dochter Maxime in het bijzonder.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.