13/06/2024
Antwerpen, BE 17 C

De Nederlandse showbiss

Maike Boerdam in een nieuwe musical: “Dat was echt wel een ding”

Foto: Peter De Smedt

De musical gaat over de Elfstendentocht

Maike Boerdam is altijd al erg populair geweest in Vlaanderen en Nederland. Vanaf midden september is de actrice te zien in ‘De Tocht’ een musical over de Elfstedentocht.

De laatst gereden Elfstedentocht dateert al van in 1997 toen Maike 20 jaar was. Zelf weet ze daar niet zo heel veel meer van.

“Ik studeerde toen in Brussel aan het Conservatorium. De Elfstedentocht van dat jaar staat ook niet meer zo helder op het netvlies dan die van 1985 en 1986. Als meisje van negen en tien is dat zo’n belevenis. De televisie mocht de hele dag aan, iets wat bij ons thuis eigenlijk nooit gebeurde. De Elfstedentocht was echt wel een ding.”

In 1985 of 86 schaatste Maike zelf mee met de Vierstedentocht, een hele belevenis, maar wel een heel koude belevenis.

“In Sluis, het stadje in Zeeuw-Vlaanderen waar ik vandaan kom, werd dan vaak geschaatst. Je hebt daar De Vaart, een water dat van Sluis naar Brugge in België loopt. In de winter was de Vaart dichtgevroren en de kade versierd met allemaal kraampjes en er was muziek te horen. Één keer zijn wij vanuit Sluis gaan schaatsen en dan passeer je Hoeke, Damme en Brugge. Als knipoog naar de Elfstedentocht, noem ik dat nu onze Vierstedentocht. Je moest ook stempeltjes halen en je kreeg een medaille.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Sieneke: “Dat nummer hoort gewoon bij mij”

Next Article

Jaap Reesema: “Zij lijkt echt een schatje”

You might be interested in …

Showbiss.nl