20/04/2024
Antwerpen, BE 10 C

De Nederlandse showbiss

Laat Maxime Meiland arme kinderen in de steek?

Copyright: Play4

In ‘Chateau Bijstand’, het programma van de familie Meiland waarin ze gedurende een maand ervaarde wat het is om van een bijstandsuitkering te moeten leven, was te zien hoe de familie zich inzette voor diverse goede doelen. Een van die goede doelen was de Stichting Babyspullen. Een stichting die als doel heeft om de gevolgen van armoede voor baby’s en jonge kinderen te verminderen.

Tijdens hun bezoek aan die stichting raakte de familie zo ontroerd door het verhaal van een jonge bijstandsmoeder, dat ze prompt besloten dat dochter Maxime voortaan als ambassadeur de handen uit de mouwen zou steken voor de stichting. Een engagement waarvan ze beloofde het ook uit het zicht van de camera’s verder te zetten. Maar van die belofte kwam weinig in huis. Maxime liet alleen een kledingcontainer van de stichting bij haar huis plaatsen. Hierin konden kijkers dan hun overtollige broeken, jassen, truien en T-shirts deponeren.

Maar ook dat engagement bleek geen lang leven beschoren, aldus Story. En ook los van Maximes (gebrek aan) engagement, haalde de stichting maar weinig voordeel van haar passage in ‘Chateau Bijstand’. Enkel haar naamsbekendheid is er misschien wat op vooruit gegaan, maar het aantal donaties bleef gewoon status quo volgens de stichting. Kort samengevat draaide de ontmoeting met de televisiegenieke familie eigenlijk gewoon uit op een enorme teleurstelling.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Mary Borsato steunt haar zoon Marco onvoorwaardelijk

Next Article

 ‘Boer Zoekt Vrouw’-boer Riks Zomer moest wennen aan het huwelijk.

You might be interested in …

Showbiss.nl