KRO-NCRV maakt deelnemers De slimste mens bekend

Foto: KRO-NCRV

Wie treedt deze zomer in de voetsporen van dichter Martin Rombouts en wordt bekroond tot de slimste? Op maandag 31 juli start het nieuwe seizoen van De slimste mens bij KRO-NCRV op NPO 1. Onder leiding van Philip Freriks en Maarten van Rossem gaan elke werkdag drie bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, tv-journalist Tom Kleijn en tattoo-koning Henk Schiffmacher bijten het spits af in de allereerste aflevering.

Onder anderen musicalactrice Nandi van Beurden, BBB-beleidsmedewerker Femke Wiersma, voetbalanalist Kees Kwakman, KRO-NCRV radiopresentator Ghislaine Plag, chef-kok en BinnensteBuiten-expert Leon Mazairac, presentator Dwight van van de Vijver en seksuoloog Eveline Stallaart maken dit seizoen hun opwachting in de populaire kennisquiz van KRO-NCRV. Zangeres Froukje dingt mee naar de titel als jongste kandidaat ooit en de eerdergenoemde Henk Schiffmacher is de oudste deelnemer in De slimste-geschiedenis. Dit seizoen maakt cartoonist Jeroom, ook bekend als jurylid bij de Vlaamse variant van De slimste mens, in Nederland zijn debuut als kandidaat. 

De slimste mens app is al jaren een groot succes bij een grote groep fanatieke spelers. Via de app kunnen fans elkaar online uitdagen en meespelen met de vraag van de dag. KRO-NCRV heeft nu een nieuw spelelement toegevoegd aan de app: De slimste thuis. Met deze nieuwe app-functie, waarbij het antwoord niet getypt maar ingesproken dient te worden, kan De slimste mens nu ook door meerdere personen als gezelschapsspel gespeeld worden en is het toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. De slimste thuis is beschikbaar in De slimste mens app.

De slimste mens, vanaf maandag 31 juli iedere werkdag om 20.30 bij KRO-NCRV op NPO 1.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.