13/06/2024
Antwerpen, BE 17 C

De Nederlandse showbiss

Koningin Máxima: “Enorme consequenties voor Amalia”

Foto: RVD

Als kind dromen veel jonge meisjes ervan een prinses te zijn. Hierbij wordt hun voornaamste inspiratiebron gevorm door het leven van de prinsessen uit de Disneyfilms en sprookjesboeken. Dat het leven van een échte prinses echter vaak allesbehalve een sprookje is, daarover weet prinses Amalia alles.

Haar leven én toekomst als kroonprinses heeft immers “enorme consequenties”, zo citeert Story haar moeder koningin Máxima. Daarmee doelde de koningin vooral op het feit dat de persoonlijke vrijheid van haar dochter lange tijd enorm werd ingeperkt, nadat de Amsterdamse onderwereld ernstige bedreigingen aan haar adres had geuit.

Zo kon Amalia door de bedreigingen niet zoals gepland op kamers gaan in Amsterdam, maar moest ze het grootste gedeelte van haar eerste jaar als student thuis op Paleis Huis ten Bosch doorbrengen. Zelfs haar lessen moest ze voornamelijk online volgen. “Het is geen studentenleven zoals anderen dat hebben. De consequenties zijn heel moeilijk voor haar”, liet de koningin zich daarover nog ontvallen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

Previous Article

Dochter Edsilia Rombley zet eerste stappen in de showbizz

Next Article

Maxime Meiland moet boek uit de handel nemen

You might be interested in …

Showbiss.nl