Koning Willem-Alexander: “Dat is onbetaalbaar”

Foto: RVD

Tijdens de zomer geniet koning Willem-Alexander, net als de rest van Nederland, graag van wat vakantie. Die brengt hij samen met zijn gezin graag door in zijn vakantiehuis aan de Griekse wateren. Al blijft hij natuurlijk altijd koning, met de daarbij horende verplichtingen. En dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Zo moest Willem-Alexander zijn vakantie dit jaar al twee keer onderbreken om terug te keren naar Nederland. De eerste keer gebeurde dat om premier Mark Rutte te ontvangen die namens het voltallige kabinet hun ontslag kwam aanbieden. Ook voor de beëdiging van de nieuwe minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs keerde de Koning voor zo’n 3,5 uur  terug naar Nederland. Om daarna weer snel richting Griekse zon te vliegen.

Willem-Alexander vertoeft dan ook bijzonder graag in Griekenland en de Griekse wateren. Dat liet hij eerder al optekenen in Weekend: “Het gevoel van vrijheid is met z’n vijven op een boot zitten waar geen beveiliging of geen personeel bij is, helemaal niemand. Dat is onbetaalbaar”, aldus de Majesteit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbiss.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.